Passief inkomen genereren? 10 ideeën en tips om passief geld te verdienen.

Passief inkomen opbouwen? Lees in deze blog verschillende ideeën en tips om passief geld te verdienen voor meer financiële vrijheid. Ook jij kunt een extra inkomstenstroom toevoegen aan je bedrijf of naast je baan.

Als ZZP’er werk ik met de leukste klanten en om werk zit ik nooit verlegen. Echter kan het natuurlijk gebeuren dat een samenwerking stopt. Maar stel nou dat er ineens 3 samenwerkingen tegelijk stoppen? Ik wil niet financieel afhankelijk zijn van mijn klanten en daarom ben ik mij enkele jaren geleden al gaan verdiepen in passief inkomen. Dankzij meerdere inkomstenstromen verdien ik nu maandelijks passief geld! Lees onderin deze blog hoe ik dit gedaan heb. Wil jij dit ook en ben jij op zoek naar ideeën voor een passief inkomen? Lees verder!

Passief inkomen genereren: 10 ideeën

1: Affiliate marketing

Affiliate marketing is een geweldige manier om passief inkomen te genereren. Het werkt als volgt: je promoot producten of diensten van andere bedrijven op jouw website of sociale media. Wanneer mensen via jouw unieke affiliate-link iets kopen, ontvang je een commissie. Het enige wat je hoeft te doen, is ervoor zorgen dat je jouw affiliate-links strategisch verwerkt in je content/blogs of op je website. Lees hier een uitgebreide handleiding voor het starten met affiliate marketing!

Ook is het maken van een affiliate website aan te raden. Hier kun je leren hoe je dit aanpakt!

SEO-tip: Zorg ervoor dat je relevante zoekwoorden gebruikt in je content en schrijf informatieve, interessante artikelen om meer verkeer naar je site te trekken. Hoe je dit doet lees je ook in bovenstaande handleiding. Een voorbeeld van mijn affiliate inkomsten van slechts 1 affiliatepartner in 2 maanden tijd: (lees onderaan deze blog hoe ik dit gedaan heb)

Starten met affiliate marketing

2: Digitale producten verkopen

Digitale producten zijn producten die online kunnen worden gedownload, geopend en gebruikt. Je kunt dit product telkens opnieuw verkopen en je hoeft geen voorraad bij te houden. Bundel je kennis over een bepaald onderwerp en maak hiervan digitale producten zoals e-books, online cursussen of templates/sjablonen. Zorg ervoor dat je jouw betaalsysteem automatiseert om het proces zo soepel mogelijk te maken. Wil jij weten wat digitale producten zijn en hoe je deze maakt en verkoopt? Lees dan deze uitgebreide handleiding met een stappenplan en tips!

25% korting (bespaar €500!) op een Kennis.shop licentie

Tip: Heb je nog geen betaalsysteem? Dan is Kennis.shop een aanrader! Hiermee maak je eenvoudig betaalpagina’s om jouw digitale producten te verkopen. Met mijn kortingscode mag ik jou maar liefst 25% (€500) korting geven op een lifetime pro-licentie. Dit is een korting die ik alleen mag geven, dus het betreft geen lopende actie.

De investering is momenteel €1999 voor een pro-licentie. (termijnbetaling mogelijk) Een eenmalige investering. (Even voor jouw beeldvorming: Bij Plug&Pay betaal je €59 euro per MAAND (€588 per jaar) voor een premium account.) Met mijn kortingscode krijg je 25% korting. Dat scheelt he? 😉 Koop je licentie via 1 van onderstaande links en claim de korting! *Dit is een korting die ik alleen mag geven, dus het betreft geen lopende actie.

Je kunt kiezen uit de Starter-deal, Grow deal en de Pro-deal. Bekijk hier de mogelijkheden:

Gebruik kortingscode viainge. You’re welcome! 🙂 Ik heb een uitgebreide handleiding/blog geschreven over Kennisshop. Lees hem hier!

3: E-mail marketing

Ik maak zeer veel gebruik van e-mail marketing. Hiermee kan ik namelijk vrij eenvoudig een groot publiek bereiken én leads omzetten tot klanten. Met e-mail marketing laat ik leads kennismaken met mijn (digitale) producten door middel van gerichte/persoonlijke e-mails. En nóg mooier: de verkoop van mijn digitale producten is volledig geautomatiseerd. Van het invullen tot het formulier tot de betaling en bedank e-mail. Dankzij deze automatiseringen verdien ik dus passief inkomen. Ook maak ik gebruik van segmentatie om gepersonaliseerde e-mails te versturen op basis van gedrag en interesses. Op deze manier krijgt de ontvanger dus alleen relevante e-mails, wat heel belangrijk is.

Wil jij starten met e-mailmarketing maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Lees hier een uitgebreide handleiding of doe mee met mijn mini-cursus e-mailmarketing voor slechts €47.

Passief inkomen e-mail marketing

4: Start met bloggen

Ik hoor je denken.. Passief inkomen genereren door te bloggen? Ja, bloggen is heel erg belangrijk! Bloggen heeft eigenlijk meerdere voordelen. Zo kun je met behulp van relevante zoekwoorden je website hoger laten ranken in zoekmachines en dit kan leiden tot meer organisch verkeer naar je site. En door middel van verschillende strategieën, zoals advertenties en het verwerken van affiliatelinks in je blog kun je passief inkomen genereren. Wil jij starten met bloggen? Lees hier hoe je een goede (SEO-proof) blog schrijft.

“Een online cursus maken lijkt veel werk, dat dacht ik namelijk ook, maar dat blijkt dus helemaal niet zo te zijn. Het is een super simpel verdienmodel”

5: Online cursus maken

Bundel je kennis in een online cursus! Er is vast iets waar jij veel passie voor hebt of verstand van hebt. Onderzoek of vraag naar is en ga aan de slag met het opnemen van video’s over dit onderwerp. Een online cursus maken lijkt veel werk, dat dacht ik namelijk ook, maar dat is het helemaal niet. Je hebt geen dure camera, microfoon of ringlamp nodig, je kunt heel simpel en snel video’s opnemen op je laptop met de gratis software ‘Screenpal‘ of in Canva. Vervolgens heb je een e-learning platform nodig om jouw cursus in aan te bieden. Daarvoor is Huddle heel geschikt. Waarom? Omdat je hier niks zelf in hoeft te ‘bouwen’. Je hebt dus geen technische kennis nodig. Het enige wat je hoeft te doen is jouw account in te richten en jouw video’s te uploaden. Huddle is ook heel gemakkelijk te koppelen aan betaalsysteem Plug&Pay, Kennis.shop en e-mail marketing systeem Mailblue. Hiermee zorg je ervoor dat het betaalproces en de onboarding is geautomatiseerd. Cursisten krijgen na betaling direct hun inloggegevens en kunnen aan de slag. Je kunt Huddle 14 dagen gratis proberen!

Tips:

Passief inkomen wordt ook grotendeels dankzij slimme tools, systemen en automatiseringen gegenereerd.

6: Stockfoto’s verkopen

Ben jij fotograaf? Of kun je gewoon mooie foto’s maken? Verkoop deze dan (passief) op stockfoto-websites en -marktplaatsen zoals Shutterstock, Adobe Stock, iStock en Getty Images. Deze platforms fungeren als tussenpersonen tussen fotografen en kopers. Je foto’s kunnen op deze manier wereldwijd worden gekocht door bedrijven en particulieren. Telkens wanneer iemand een van je foto’s koopt, verdien je een deel van de verkoopprijs. Het platform waar jij de foto’s op verkoopt regelt de transactie, het downloaden en betalingen. Jij hoeft verder niks te doen en je ontvangt passief inkomen op basis van je verkopen.

7: Presets verkopen

En als je toch bezig bent met foto’s dan is het verkopen van presets ook een heel slim verdienmodel! Hier hoef je geen fotograaf voor te zijn. Presets zijn filters die worden gebruikt om bepaalde effecten of stijlen toe te passen op foto’s. Met één klik op de knop kun je bijvoorbeeld de belichting, contrast, kleuren en andere parameters aanpassen. Adobe Lightroom is een geschikte fotobewerkingssoftware om presets te maken. Je kunt deze presets daarna aanbieden op je website en passief verkopen. Je hoeft ze immers maar 1 keer te maken.

Passief inkomen genereren

8: YouTube

Een YouTube kanaal is ook een heel slim verdienmodel! Video is zogeheten “long-term content”. Dit betekent dat ze lange tijd relevant blijven en kijkers blijven aantrekken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld social media posts, behouden video’s hun waarde en blijven ze mensen aantrekken, zelfs na verloop van tijd.

Hoe begin je? De eerste stap is het aanmaken van een Youtube kanaal waar je video’s plaatst over onderwerpen waarin je geïnteresseerd bent en die anderen graag willen zien. Dit kunnen allerlei soorten video’s zijn, zoals tutorials, vlogs, grappige video’s, of iets anders waar je goed in bent. Richt je op het maken van video’s die waardevol zijn voor je doelgroep en die relevant blijven voor een lange tijd (evergreen). Kies onderwerpen waarin mensen geïnteresseerd zullen blijven, zelfs na verloop van tijd. Om hiermee uiteindelijk geld mee te gaan verdienen is het slim om in deze video’s affiliatelinks te promoten. Ook kun je, wanneer je genoeg abonnees en kijkers hebt, geld verdienen met sponsorships. Bedrijven betalen je dan om hun producten of diensten in je video’s te vermelden. Ook kun je geld verdienen met advertenties. Zodra je in aanmerking komt (als je genoeg abonnees/kijkers hebt) kun je advertenties inschakelen op je video’s. Je verdient geld wanneer iemand naar de advertenties kijkt of erop klikt. Deze inkomsten blijven binnenkomen naarmate mensen je video’s blijven bekijken.

9: Je woning verhuren

Wij verhuren regelmatig ons huis via Airbnb. Via dit platform kun je overal ter wereld een woning of kamer huren van particulieren. Ideaal als je een extra (vakantie)huis hebt of wanneer je zelf een aantal weken of maanden in het jaar weg bent. Ik heb tot nu toe alleen maar positieve ervaringen met Airbnb gehad en ontzettend veel leuke nieuwe contacten opgedaan. Aanrader!

Je kunt ook je auto verhuren! Als je je auto op een  online platform voor deelauto’s zet – bijvoorbeeld Snappcar – dan kun je wel een paar honderd euro per maand verdienen als je je auto zou verhuren. Zeker de moeite waard als je de auto niet al te vaak gebruikt.

NFT passief inkomen genereren

10: NFT’s verkopen

Dit vind ik dus mega interessant! Heb jij er al eens van gehoord? Je hebt misschien die gekke plaatjes wel eens voorbij zien komen. NFT staat voor “Non-Fungible Token,” wat in het Nederlands kan worden vertaald als “Unieke Token.” Het is een digitaal bezit dat uniek en niet-vervangbaar is, wat betekent dat het niet kan worden vervangen door iets anders van gelijke waarde, in tegenstelling tot bijvoorbeeld cryptocurrencies zoals Bitcoin of Ethereum, die onderling verwisselbaar zijn. Er zijn verschillende NFT-marktplaatsen om NFT’s te kopen, waaronder OpenSea, Rarible en SuperRare. Begin er alleen niet zomaar aan het kopen en verkopen van NFT’s, zorg ervoor dat je eerst voldoende kennis opdoet. Dit kan heel gemakkelijk én op een leuke manier via bijvoorbeeld de NFT-cursus van Lisanne Drost. Leuk cadeautje: Met code NFT50 krijg je €50 korting op de cursus!

Passief inkomen genereren: Extra tips

Toen ik mij ging verdiepen in passief inkomen kwam ik heel veel verschillende cursussen en memberships tegen. Ik besloot mij aan te melden voor 2 cursussen die er voor mijn gevoel echt bovenuit sprongen. Deze cursussen kon ik online in mijn eigen tempo volgen en alles werd heel duidelijk uitgelegd. In de video’s werd ik echt meegenomen achter de schermen en zo kon ik precies zien hoe ik iets moest aanpakken. Ik heb, sinds ik ben gestart met deze cursussen, maar liefst 4 nieuwe verdienmodellen toegevoegd aan mijn bedrijf. Hiermee verdien ik nu maandelijks tussen de €800 en €1500 passief inkomen. Hier ben ik natuurlijk superblij mee! En wat mij nog het meest verbaasde: het is zoveel makkelijker dan dat ik dacht. Iedereen kan aan de slag met passief inkomen. Hieronder de cursussen waar ik mijn kennis heb opgedaan.

Become financially Free Membership, nu met 50% korting!

Het #1 membership voor het creëren van online passief inkomen. Ongeveer 1.5 jaar geleden zag ik het Become Financially Free Membership van Rowena Rousseau voorbij komen en ik voelde meteen dat ik mee wilde doen! Ik heb hier geen seconde spijt van gehad want binnen 2 maanden verdiende ik al mijn eerste passieve inkomsten. Met dit membership helpt ze inmiddels al honderden vrouwen naar een financieel vrij leven door middel van het toepassen van verschillende passieve verdienmodellen. Voor slechts €14.95 per maand heb je al toegang en trust me, het is het meer dan waard. Ze legt elk passief verdienmodel uitgebreid uit in haar video’s en laat je exact zien hoe het werkt en hoe je het kunt implementeren. Ik was positief verrast en verbaast over alle mogelijkheden. Er is werkelijk voor iedereen wel een geschikt verdienmodel. Dus wil jij aan de slag met het genereren van passief inkomen en heb je een stok achter de deur nodig? Iemand die je alles stap voor stap uitlegt? Heb je behoefte aan een fijne community van gelijkgestemde vrouwen die elkaar tips geven en motiveren? Dan is dit membership ook iets voor jou! Met mijn kortingscode: INGE50 krijg je 50% korting op een abonnement of op de producten uit haar shop. Claim je korting via deze link!

Passief inkomen genereren - Become Financially FreeDankzij dit membership heb ik maar liefst 4 verdienmodellen toegevoegd aan mijn business. Hieronder een screenshot van wat ik onlangs in 2 maanden tijd verdiende met affiliate marketing. En dit is slechts een commissie van 1 partner! Wil jij dit ook? Ga dan zeker aan de slag met dit membership. Ik verdiende mijn eerste commissie slechts 2 maanden nadat ik lid was geworden.

Starten met affiliate marketing

Meld je nu aan met 50% korting! Gebruik code: Inge50

Money Mastermind

Aanrader: The Money Mastermind. Een online leeromgeving waarin je leert hoe je op meer dan 20 manieren online geld kunt verdienen. Geschikt voor iedereen die direct wil beginnen met online geld verdienen, maar nog geen investeringsgeld heeft. In the Money Mastermind vind je 20+ online Blueprints/cursussen (t.w.v. €5.999) waarmee jij leert hoe je eenvoudig kunt starten met passief inkomen/online geld verdienen. Ik kan het je zeker aanraden! En daarbij, een abonnement kost maar €19.95 en is maandelijks opzegbaar.

Een 4-urige werkweek: iets voor jou?

Klinkt goed he? Met de cursus van Michel Penterman (13 jaar ervaring en inmiddels 7000+ studenten geholpen) ga je ontdekken hoe jij een passief inkomen kunt genereren met jouw expertise. Met de principes uit het boek ‘The 4 hour Workweek‘ van Tim Ferris als leidraad, laat Michel Penterman zien hoe ook jij online je geld kunt verdienen. Je gaat aan de slag met je online zichtbaarheid, leads verzamelen door middel van online weggevers, je kennis leren omzetten in online programma’s en bouwt financiële vrijheid op dankzij wederkerende (passieve) inkomsten. Doe mee voor slechts €29!

Ook jij kunt passief inkomen genereren!

Ga jij aan de slag met één van bovenstaande ideeën? Of heb je nog vragen? Stel ze gerust! Mocht je eens samen willen sparren over de mogelijkheden, neem dan gerust contact op. Ik help je graag! En heb je nog meer inspiratie nodig op het gebied van passief inkomen? Lees dan via onderstaande knoppen één van mijn andere blogs!

* Deze blog bevat affiliatelinks. Mocht jij iets aanschaffen via deze links dan ontvang ik een klein percentage commissie over het totaalbedrag, maar het kost jou niets extra. 🙂

Wellicht vind je dit ook interessant:

Wat is Systeme.io en hoe werkt het?

Wat is Systeme.io en hoe werkt het?

Wil je graag aan de slag met Systeme.io en ben je op zoek naar uitleg en een review? Ik leg je alles uit over Systeme.io en hoe je het effectief kunt inzetten voor jouw business! Daarnaast geef ik je meer informatie over de gratis cursus én kun je direct gratis...

Lees meer