Automatiseren, optimaliseren en uitbesteden: Het succesverhaal van Jaleesa Rothof

Jaleesa Rothof - Automatiseren en opschalen
Online VA - Business Strateeg

Geschreven door Inge

Jaleesa is wat mij betreft hét voorbeeld als het gaat over een succesvolle business opbouwen (in slechts een jaar tijd!) dankzij daadkracht. Zo durfde ze het aan om vrij snel te investeren in een team en de juiste tools en systemen om haar bedrijf te automatiseren. Ze werkt parttime maar draait steady +50k omzet per maand. Lees hier welke systemen/tools en acties hebben bijgedragen aan haar succes.

Hoe ben jij begonnen met je eerste teamlid? Hoe voelde dat? Wat ging je precies uitbesteden?

Na 3 maanden fulltime ondernemerschap was ik op zoek naar een VA. Ik had toen voor het eerst 7k gedraaid, maar voelde nog super onzeker en spannend. Dat was wel een mijlpaal. 

Vond je het lastig om taken los te laten/uit handen te geven?

Jaaaaa heel erg. (Wat als het niet goed zou gaan?!) Nu ben ik meer naar de CEO rol toegegroeid, ik ben kritisch op met wie ik werk maar ik ben ook makkelijker geworden in het loslaten. 

“Nu ben ik meer naar de CEO rol toegegroeid, ik ben kritisch op met wie ik werk maar ik ben ook makkelijker geworden in het loslaten”

Hoelang duurde het voordat je je team ging uitbreiden en op welke manier?

Vrij kort daarna ging ik mijn team uitbreiden met jou (tech), dat was 2 maanden later. Ik groeide goed en voelde dat ik ook op technischer vlak hulp nodig had.

Als we het hebben over het automatiseren van je bedrijf dan kun jij daar heel goed over meepraten.. Wat heb jij zoal geautomatiseerd en wat levert je dat op?

Ik heb inmiddels veel processen geautomatiseerd. Van leadgeneratie tot aan het salesproces, van klantreis tot klant. Maar er is ook veel geoptimaliseerd in de back end. Denk hierbij aan funnels, reminders, to do’s die automatisch in Trello verschijnen. Toch is er nog steeds een persoonlijke touch aanwezig, iets wat ik erg belangrijk vind. En daarbij is het een super combi om snel te groeien. 

Jaleesa Rothof - Automatiseren en opschalen

Welke systemen zijn echt een lifesaver volgens jou?

Trello, loom, canva, mailblue, plug&pay, zapier (pas ontdekt ;)) en google (forms, sheets, docs).

Wat was jouw drijfveer om op te schalen?

Ik wilde meer impact maken op mijn klanten, grotere groep helpen. Ik ben ook wel een tikkeltje groeiverslaafd (what if) en hou van het ondernemersspel. Maar ook financiële redenen: ik had bepaalde dromen en deze heb ik bij elke fase concreet gemaakt. Zo droomde ik van een bakfiets, daarna van een vakantie en nu een camper voor mijn ouders + het kopen van een droomhuis. Next level droom: huis in Spanje. 

Wat zijn voor jou de 3 belangrijkste zaken die hebben bijgedragen aan een succesvolle business?

Verbinden met mijn doelgroep (interviews), veel waarde gratis geven en een positieve mindset. 🙂

Ben jij benieuwd naar Jaleesa haar aanbod?

Dat snap ik ;-). Klik hier voor haar website of volg haar op Instagram en Linkedin.

Wil jij net als Jaleesa ook aan de slag met het automatiseren en opschalen van jouw bedrijf? Klik dan hier voor mijn diensten óf meld je aan voor SCALE: hét 3 maanden traject waarin we jouw business gaan transformeren tot een bedrijf dat voor jou werkt in plaats van andersom. Denk aan het opzetten van structuur, het automatiseren van processen, het uitbouwen van jouw aanbod (met passieve verdienmodellen) en opschalen!

Wellicht vind je dit ook interessant:

Wat is Systeme.io en hoe werkt het?

Wat is Systeme.io en hoe werkt het?

Wil je graag aan de slag met Systeme.io en ben je op zoek naar uitleg en een review? Ik leg je alles uit over Systeme.io en hoe je het effectief kunt inzetten voor jouw business! Daarnaast geef ik je meer informatie over de gratis cursus én kun je direct gratis...

Lees meer
Verkopen op Etsy, mijn ervaring en tips!

Verkopen op Etsy, mijn ervaring en tips!

Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik vaak zeg dat het verstandig is om meerdere verdienmodellen te implementeren in je business. Etsy is hier een uitstekend platform voor. Want wat je ook verkoopt, digitale of fysieke producten, het kan allebei. Wil jij...

Lees meer