Wat is Systeme.io en hoe werkt het?

Wat is Systeme.io
Online VA - Business Strateeg

Geschreven door Inge

Wil je graag aan de slag met Systeme.io en ben je op zoek naar uitleg en een review? Ik leg je alles uit over Systeme.io en hoe je het effectief kunt inzetten voor jouw business! Daarnaast geef ik je meer informatie over de gratis cursus én kun je direct gratis copy/paste salesfunnels downloaden!

Wat is Systeme.io?

Als (startende) online ondernemer komt er veel op je af. Van emailmarketing tot bijvoorbeeld het maken van salepages en betaalpagina’s. Daarbij zijn er ook nog eens héél veel verschillende systemen en tools op de markt waardoor je je misschien nog wel eens een beetje ‘overwhelmd’ kunt voelen. Je kunt Systeme.io zien als een  alles-in-één tool voor het opzetten en uitbouwen van een online business. Waar je als ondernemer kunt werken met verschillende losse tools en systemen zoals bijvoorbeeld Plug&Pay, Mailblue, WordPress en Huddle, heeft Systeme.io dus al deze systemen als het ware in één!

Systeme.io is perfect voor kleine bedrijven en ondernemers, die hun producten en diensten eenvoudig online willen verkopen. Het mooiste is dat je voor het gebruik van Systeme geen technische achtergrond en kennis hoeft te hebben. Het is vrij eenvoudig en mocht je ergens niet uitkomen, dan staat de klantenservice en Facebook community supersnel voor je klaar. En guess what: je kunt je nu nog gratis aanmelden!

Meld je gratis aan voor Systeme.io!

Wat kun je zoal met Systeme.io ?

 • Funnels bouwen: Met Systeme.io kun je gemakkelijk funnels maken. Ook maak je eenvoudig opt-in pagina’s, verkooppagina’s, upsell pagina’s en bedankpagina’s dankzij reeds bestaande sjablonen die je alleen maar hoeft aan te passen aan jouw huisstijl.
 • E-mailmarketing: Met Systeme.io kun je e-mailmarketingcampagnes automatiseren om leads te verzamelen. Hiermee kun je e-mails instellen op basis van verschillende triggers, zoals aankopen, klikgedrag of verlaten winkelwagentjes. Hierdoor kun je gepersonaliseerde berichten verzenden die zijn ontworpen om de betrokkenheid te vergroten en de conversies te verhogen.
 • Digitale producten verkopen: Met Systeme.io kun je gemakkelijk digitale of fysieke producten verkopen. Je maakt in eenvoudig salespages aan en voegt je producten toe aan je verkoopfunnels. Betalingen verwerk je met behulp van populaire betaalprocessors zoals Mollie (voor ideal), Bancontact, Stripe of PayPal.
 • Webinars en memberships opzetten: Het platform biedt de mogelijkheid om webinars te hosten en registratiepagina’s in je eigen huisstijl te maken. Ook kun je je eigen membership opzetten waarbij je exclusieve content kunt aanbieden aan betalende leden op verschillende niveaus. Eigenlijk dus hetzelfde principe als Huddle, Learndash, Wishlist etc.
 • Salespagina (landingspagina) maken: Met de landingpagina builder van Systeme.io kun je aantrekkelijke landingspagina’s maken om leads te genereren en producten te promoten. Je hebt de keuze uit een breed scala aan sjablonen, zodat je snel en eenvoudig pagina’s kunt maken die perfect passen bij jouw huisstijl en doelstellingen.
 • Leads beheren: Systeme.io biedt tools voor het beheren en segmenteren van leads. Hiermee kun je dus precies zien welke leads wat heeft aangevraagd of heeft gekocht. Leads verzamel je dankzij de opt-in formulieren (inschrijfformulieren) op je website of via speciale landingspagina’s. Vervolgens kun je leads segmenteren op basis van verschillende criteria, zoals gedrag of aankoopgeschiedenis, en marketingcampagnes uitvoeren om de betrokkenheid te vergroten en de conversieratio te verbeteren.
 • Analyse en tracking: Systeme.io biedt uitgebreide analyse- en trackingtools waarmee je de prestaties van je verkoopfunnels, e-mailcampagnes en meer kunt monitoren en analyseren. Je kunt belangrijke statistieken bekijken zoals conversieratio’s, open rates en klikfrequenties, en deze inzichten gebruiken om je strategieën te optimaliseren en je resultaten te verbeteren.
 • Affiliate programma opzetten: Hoe fijn is dit? Je kunt je eigen affiliate programma’s opzetten zodat je je eigen producten of diensten door anderen kunt laten promoten.
Systeme.io uitleg


Aan de slag met Systeme.io. Hoe moeilijk is het?

De gebruiksvriendelijkheid is één van de sterkste punten van Systeme. Als startende ondernemer is dit systeem eigenlijk alles wat je nodig hebt om je bedrijf op te zetten. Je bespaart ook nog eens op kosten die je anders kwijt zou zijn aan andere systemen en tools, zoals bijvoorbeeld Mailblue en Plug&Pay.

Een extra voordeel is dat Systeme.io een Europees bedrijf is met al zijn data gehost in Europa, wat automatisch zorgt voor naleving van de AVG en GDPR.

Je kunt een gratis cursus volgen over Systeme.io via onderstaande knop. Dit heb ik ook gedaan zodat ik echt zeker weet dat ik het systeem door en door ken en ook anderen ermee kan helpen. Het bestaat uit totaal 29 (korte) videolessen en na elke module doe je een quiz om je kennis te testen. Naderhand krijg je een certificaat en kun je jezelf een echte Systeme.io expert noemen!

Meld je aan voor de gratis cursus over Systeme.io

Sales funnels en campagnes maken

Je zult al vrij snel merken hoe gemakkelijk het is om met Systeme een funnel te maken, en al helemaal als je de gratis cursus over Systeme.io hebt gevolgd. Systeme.io inzetten voor email marketing is een perfect alternatief voor:

 • Mailblue
 • Mailchimp
 • Active Campaign
 • Laposta
 • GetResponse
 • Leadpages

Alles wat email marketing programma’s kunnen, kan Systeme ook. Denk maar eens aan:

 • Emails verzamelen via optin formulieren en landingspagina’s
 • Automatisch een welkomstmail versturen
 • Segmenteren en automatiseren via tags

Ik zal je hieronder even in het kort laten zien hoe het eruit ziet. Zodra je ingelogd bent dan klik je bovenaan op ‘Funnels’. Je kunt vervolgens ervoor kiezen om een nieuwe funnel te maken via de knop ‘aanmaken’. Je krijgt dan onderstaande opties te zien:

System.io Funnel

Vervolgens geef je de funnel een naam en kies je vanuit welk domein de mails wil versturen. Je ziet dat er vier verschillende doelen staan waar je uit kunt kiezen. Afhankelijk van het doel van jouw funnel zorgt System.io ervoor dat de juiste template wordt gekozen. Als je bijvoorbeeld een funnel wilt maken voor jouw weggever dan kies je voor de ‘Publiek opbouwen’. Deze heb ik voor mijn voorbeeld ook gekozen.

Zodra je een doel hebt gekozen dan kun je aan de slag met het maken van een landingspagina en bedankpagina. Je kunt kiezen uit wel meer dan 30 verschillende templates die je eenvoudig kunt bewerken. Je hoeft dus niet zelf een volledige verkooppagina of bedankpagina te maken! Dankzij de drag-and-drop interface ga je heel gemakkelijk landingpagina’s, e-mails en betaalpagina’s ontwerpen, zelfs wanneer je totaal geen technische achtergrond hebt.  Het enige wat jij hoeft te doen is je gekozen template te vullen met jouw informatie en afbeeldingen.

Funnel System.io

Als je klaar bent met de vormgeving dan kies je de automatiseringsregels. Oftewel: je stelt in op welke manier de funnel ‘getriggerd’ wordt en wat er gaat gebeuren met de leads zodra ze jouw weggever of betaald product hebben aangevraagd. Je kunt ze bijvoorbeeld in een lijst zetten of een tag meegeven zodat je jouw leads kunt segmenteren. Het is natuurlijk ook mogelijk om de statistieken te bekijken van je funnel en A/B testen te doen. Op deze manier kom je erachter wat het beste werkt en kun je jouw funnels optimaliseren.

Wil je een campagne maken? Ook dit is super eenvoudig! Je klikt op campagnes en vervolgens op ‘aanmaken’. Je kiest een naam en onderwerp uit en voila, er wordt direct een sjabloon geladen en jij kunt beginnen met typen. Als je klaar bent kies je de contactpersonen/lijst aan wie de campagne verzonden moet worden en je bent klaar!

Had ik al verteld over hoe easy het is om met Systeme.io te werken? 😉

Een cursus maken met Systeme.io

Wil jij graag een online cursus gaan aanbieden? Ook dit is mogelijk met Systeme.io. Als je een gratis account hebt dan kun je 1 cursus maken. Je kunt zoveel modules en lessen er in plaatsen als je zelf wilt. Ook is het mogelijk om de video’s in Systeme zelf te uploaden, waardoor je bijvoorbeeld niet hoeft door te linken naar Youtube of Vimeo.

Hoe ziet het bouwen van een cursus eruit? Heel simpel! Je klikt in het menu op ‘producten’ en vervolgens op ‘cursussen’. Dan zie je een blauwe knop met ‘nieuwe cursus aanmaken’ en kom je vervolgens op onderstaande pagina uit die je heel eenvoudig kunt invullen. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s die passen bij jouw huisstijl.

Systeme.io cursus

Een cursus is vervolgens heel gemakkelijk te maken. Je voegt modules en lessen toe en je bent klaar. Je hoeft enkel nog maar een salespagina ervoor te zetten en hoppa je hebt een nieuw verdienmodel! Deze functie voor een zogenaamde ‘membership site’ is een perfect alternatief voor e-learningprogramma’s zoals:

Maar het is ook een alternatief voor bijvoorbeeld LearnDash in combinatie met WordPress. En wat ook fijn is, is dat het alles in het Nederlands is want veel van deze e-learning platformen zijn in het Engels.

Je eigen affiliate programma opzetten met Systeme.io

De beste manier om meer te verkopen is door partners te zoeken, die in ruil voor een vergoeding jouw producten en diensten promoten. Dit wordt affiliate marketing genoemd en met Systeme kun jij je eigen affiliate programma opzetten en beheren.

Hoe werkt dit?

 • Partners melden zich aan voor jouw programma
 • Zij krijgen een eigen unieke promotielink
 • Zij promoten vervolgens jouw product of dienst via hun eigen link
 • Alle verkopen die zij genereren worden in het systeem geregistreerd
 • Met 1 klik betaal jij al je partners eenvoudig uit
 • In jouw dashboard kun je de prestaties van jouw affiliates inzien

Gratis verkooppagina’s

Heb jij een tof product wat je wilt gaan promoten en wil jij Systeme.io hiervoor inzetten? Download dan gratis deze onderstaande salespagina’s met 1 klik! Nadat je ze hebt gedownload dan worden ze direct geüpload in jouw Systeme account. Even aanpassen en klaar!🚀

Je ontvangt een 11-stappen funneltemplate die het volgende bevat:

 • Twee bewezen landingspagina’s om je e-maillijst te laten groeien en mensen naar je webinars te laten kijken
 • Een enquêtepagina om je te helpen het perfecte aanbod voor je publiek te creëren
 • Een contentpagina zodat je publiek gemakkelijk toegang heeft tot al je content
 • Drie verkooppagina’s gebaseerd op Jeff Walker’s supersuccesvolle PLF promotie

Prijzen en abonnementen

Systeme.io heeft een zogeheten “Freemium” plan. Dit is dus een volledig gratis account en ideaal voor online ondernemers die net beginnen. Met dit gratis account kun je zonder kosten jouw online business opzetten

Wil je meer functies, dan kun je doorgroeien naar de betaalde abonnementen van €27, €47 of €97 per maand. Hieronder zie je een overzicht van de tarieven en wat je zoal krijgt bij he gekozen abonnement.

Systeme.io tarieven

De voordelen van Systeme.io

Nu ik al enige tijd gebruik maak van Systeme.io zijn mij deze voordelen het meest opgevallen:

 • Een-in-1 platform (efficiënt werken en een flinke besparing!)
 • Beschikbaar in het Nederlands
 • Gratis account. Ideaal voor de starter voor het opzetten van je online business
 • Incl. gratis (en goed te volgen) cursus over Systeme.io zodat je zeker weet dat je goed van start gaat
 • Abonnement kan meegroeien naarmate je meer functionaliteiten nodig hebt
 • Je hebt geen technische kennis of ervaring nodig
 • Snelle reactie van de klantenservice

De nadelen van Systeme.io

Er zijn me natuurlijk ook een aantal dingen opgevallen die wat minder zijn:

 • Het is nog niet zo bekend in de Nederlandse markt, dus het vinden van een VA die je kan helpen met Systeme.io is wel iets lastiger
 • Systeme.io heeft geen online chat support, wel e-mail
 • Het biedt niet veel inzicht in gebruikersstatistieken bij de cursussen
 • Gebrek aan simpele integraties met andere tools (Maar via Zapier kan echter alles)

Conclusie

Ik hoop dat je dankzij mijn blog een beter beeld hebt gekregen van wat er met Systeme.io allemaal mogelijk is. Dus ben jij een startende ondernemer en wil je aan de slag met het verkopen van je eigen producten of diensten, nieuwe leads wil genereren of een online cursus wil gaan lanceren, dan is Systeme.io perfect!

Mijn advies is in ieder geval wel om een gratis account aam te maken. Want mocht er in de toekomst iets gaan veranderen aan de tarieven, dan heb jij deze in elk geval in de pocket. 😉

Maak hier jouw gratis Systeme account aan

Wil jij gaan werken met Systeme.io en heb je hier hulp bij nodig? Of ken jij iemand die hier hulp bij nodig heeft? Neem dan gerust even contact op, ik help je graag!

Wellicht vind je dit ook interessant:

Verkopen op Etsy, mijn ervaring en tips!

Verkopen op Etsy, mijn ervaring en tips!

Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik vaak zeg dat het verstandig is om meerdere verdienmodellen te implementeren in je business. Etsy is hier een uitstekend platform voor. Want wat je ook verkoopt, digitale of fysieke producten, het kan allebei. Wil jij...

Lees meer