Starten met affiliate marketing, 5 tips.

Blog
Inge Dekker

Geschreven door Inge

1 februari 2023

Affiliate marketing is één van de manieren om passief inkomen te genereren. Wil jij beginnen met affiliate marketing? Slim! In deze blog deel ik 5 belangrijke tips waarmee jij een succcesvolle start gaat maken.

Passief inkomen dankzij affiliate marketing.

Passief inkomen dankzij affiliate marketing is zeker mogelijk, en ik ben daar het bewijs van. Als startende online ondernemer wist ik er een jaar geleden nog niets van af, maar toen ik er van hoorde wilde ik er álles over weten. In het membership van Rowena Rousseau leerde ik hoe gemakkelijk het is om je aan te melden bij diverse partner programma’s en affiliatelinks te delen, so i did. Het resultaat van de eerste keer dat ik een affiliate promotielink deelde zie je hieronder. Deze affiliate commisie verdiende ik in slechts 3 uur tijd!

Je begrijpt dat ik meteen de smaak te pakken kreeg en mij nog meer ging verdiepen in affiliate marketing. Ik schreef mij in bij verschillende partnerprogramma’s en ging aan de slag met online producten, Pinterest en bloggen. Nu genereer ik tussen de €500 en €900 per maand aan passieve inkomsten. Ik vertel je graag hoe ik dit zo snel voor elkaar kreeg en wat ik momenteel doe om deze passieve inkomsten uit te breiden.

Wat is affiliate marketing?

Eerst even een korte uitleg:

Affiliate marketing is het promoten van producten en/of diensten van een ander bedrijf. Je stuurt als het ware jouw bezoekers door naar de adverteerder. Wanneer zij over gaan tot een aankoop ontvang jij over dat bedrag commissie. De hoeveelheid commissie is afhankelijk van de adverteerder. Soms krijgt de affiliate een vast bedrag na aankoop bij de adverteerder en bij de de ander wordt er een percentage uitgekeerd. Meld je dus aan bij verschillende bedrijven als affiliate partner!

Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden bij:

Daisycon en LinkPizza zijn heel uiteenlopend in het aanbod. Van make-up tot vakanties: alles is mogelijk!
Meld je dus aan op deze platformen en meld je aan bij bedrijven die aansluiten op jouw niche. Ben je een
beauty vlogger? Dan is het handig om je aan te melden bij een van deze platformen en je aan te melden bij
bedrijven die make-up verkopen. Bol.com zou ook kunnen: zij verkopen immers ook heel veel beauty
(accessoires).

 • Waar moet je aan voldoen om je aan te melden?
  Bij veel platformen dien je een eigen bedrijf te hebben, maar bij Daisycon is dit niet nodig. Zo kun je dus ook zonder bedrijf makkelijk geld verdienen!
 • Bij welke moet je je aanmelden?
  Je kunt overal een account aanmaken, maar zorg dat je wel overzicht behoudt en je ook
  daadwerkelijk aanmeld voor bedrijven die aansluiten bij jouw niche.

Iedereen kan beginnen met affiliate marketing, je hoeft hiervoor geen ondernemer te zijn.

Je kunt de producten en diensten promoten op jouw website, maar je kunt natuurlijk ook blogs, social media, e-mailmarketing of advertenties inzetten. Je kunt hier een passief inkomen mee genereren, mits je er tijd en werk in blijft stoppen. Iedereen kan beginnen met affiliate marketing, je hoeft hiervoor geen ondernemer te zijn. Ben jij benieuwd hoe jij kunt starten? Lees dan onderstaande tips zodat jij vandaag nog kunt starten met affiliate marketing!

Stap 1 – Maak een affiliatewebsite

De beste manier om jouw affiliate linkjes te promoten is via jouw website. Mocht je deze nog niet hebben, maak deze dan zo snel mogelijk aan. Verdiep je in het schrijven van teksten (SEO), en zorg ervoor dat jouw website waardevolle content bevat waardoor jouw website hoog scoort in Google en daardoor meer websiteverkeer krijgt. Mocht je geen verstand hebben van het bouwen van een website of het schrijven van teksten, laat dit dan door mij of iemand anders doen.

Wat ook belangrijk is: schrijf blogberichten die met je niche te maken hebben. Stel jezelf eens de vraag: als je iemand volgt die normaliter alleen maar post over fitness en vervolgens een een keukengigant gaat promoten, zou je dit dan kopen? Waarschijnlijk niet. Wat ik er dus mee wil zeggen: blijf bij jouw ‘niche’ als je affiliate marketing toepast in personal branding of een onderdeel maakt van jouw bedrijf. Ben je dus een fitness coach? Dan zou je affiliate links kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld work-out kleding, fitness apparaten, voeding, etc. Je zult merken dat jouw publiek dan ook sneller overgaat tot aankoop. Vooral als je de producten ook zélf gebruikt! Zo zien ze meteen hoe producten werken.

Als je een eigen bedrijf hebt, is het ook aan te raden om affiliate marketing toe te passen bij jouw klanten. Gebruik je bijvoorbeeld veel Canva of leer je een bepaalde tool aan je klanten in een cursus? Gebruik dan een affiliatelink.

werken met Inge

Tip 2: Meld je aan bij affiliate partnerprogramma’s

Starten met affiliate marketing is heel simpel. Je start al zodra je je als affiliate aanmeldt bij 1 of meerdere partnerprogramma’s, zoals hierboven beschreven.

Tip 3: Start met long-term content

Natuurlijk is het super goed dat je jouw promotielinks deelt op social media (bijvoorbeeld via tweets, posts of stories), echter blijven deze links niet lang zichtbaar. Dat noemen ze ‘short-term content’. Je wilt natuurlijk dat jouw links lang gevonden wordt, daarom moet je dus aan de slag met ‘longterm’ content. Wat is dat precies? Long-term contentstrategie is eigenlijk duurzame content. Content die langer bestaat. Denk bijvoorbeeld aan:

 • blogs
 • video’s op YouTube
 • Pinterest .

Als deze content goed geoptimaliseerd is, kan deze content nog jarenlang gevonden worden.

“Ik vind mijn werk als technisch VA geweldig maar ik wil niet afhankelijk zijn van mijn klanten.”

Ik ben begonnen met het delen van mijn affiliate links via Pinterest, Youtube, Etsy en blogs. Omdat ik mij op meerdere kanalen focus, word ik ook sneller gevonden!

Hoe ik op korte termijn goed passief inkomen genereerde dankzij affiliate marketing? Door simpelweg voor slechts €14,95 in te stappen in een waanzinnig waardevol membership. Namelijk: het ‘Become Financially Free Membership’.

Ik leerde hier werkelijk álles op het gebied van een online business opbouwen en uitbreiden, affiliate marketing, bloggen, een passief inkomen genereren, online producten maken en verkopen en een email automatisering maken. Ik vind mijn werk als technisch VA geweldig maar ik wil niet afhankelijk zijn van mijn klanten, daarom heb ik voor mijzelf een passief inkomen gecreëerd! Nu kan ik ook geld blijven verdienen terwijl ik op vakantie ben, dat is toch ideaal? Wil jij het ook proberen? Dan heb ik goed nieuws. Met code: Inge50 krijg jij maar liefst 50% korting op het membership óf op de producten in de shop! Mocht je het niks vinden, dan kun je na 1 maand weer opzeggen. Maar ik weet zéker dat je dit niet doet, het membership wordt namelijk elke week aangevuld met nieuwe cursussen. Aankomende maand komt er een compleet stappenplan voor online producten en affiliate marketing online. Stap dus snel én voordelig in dankzij mijn kortingscode via deze link!

50% korting met code: Inge50

Tips voor longterm content: Start met bloggen!

Blogs zijn echt een powermiddel als het aankomt op affiliate marketing. Als iemand een probleem heeft en een oplossing zoekt, zullen ze dit vaak opzoeken via Google. Het zou perfect zijn als jouw blog bovenaan staat inclusief affiliatelinks die nu net de oplossing bieden voor de bezoeker!

Hoe schrijf je nu precies een goede blog?
Als eerste is het belangrijk dat je bij elke blog eerst onderzoek doet naar keywords (zoekwoorden). Een blog schrijf je altijd met intentie. Natuurlijk wil je waarde bieden, maar je nog belangrijker: je wilt gevonden worden en producten verkopen! Tijd dus om te leren hoe je hoger scoort in Google! Ik heb een uitgebreide blog geschreven over hoe je gemakkelijk een succesvolle (SEO-proof) schrijft. Je leest ‘m hier!

Tip 4: Gebruik meerdere kanalen

Wil je jouw links aan een zo groot mogelijk publiek aanbieden? Zorg er dan voor dat je aan de slag gaat met bijvoorbeeld Pinterest en Youtube. Net zoals blogs zijn YouTube video’s erg duurzaam. Je content kan nog jarenlang gevonden worden. Video’s zijn zelfs ook nog eens beter qua content om uiteindelijk een product of dienst te verkopen. Jouw kijkers zien immers hoe het product wordt gebruikt en wat de resultaten hiervan zijn. Dit is dan ook makkelijker om een verwijzing te maken naar een affiliate marketing.

Pinterest inzetten om affiliate links te promoten

Wist jij dat je eenvoudig passief inkomen kunt generen met Pinterest?

Dit kun je doen door pins te maken van jouw blogs en video’s. Ook hier is het weer belangrijk dat je
gebruik maakt van keywords. Je kunt gemakkelijk 2-3 pins maken van een video of blog. Je kunt dan
per pin een andere invalshoek gebruiken. Zorg ervoor dat je jouw pins optimaliseert en jouw affiliate link vermeldt. Wil jij weten hoe dit precies werkt en direct starten? Dan kan ik je de Ultimate Affiliate Guide aanraden. Hier staat alles van A tot Z uitgelegd en met mijn kortingscode: Inge50 krijg je 50% korting op deze guide. Je betaalt dus slechts €23 euro. Een no-brainer, i’m telling you.

Tip 5: Start met e-mailmarketing

Heb jij al een emaillijst opgebouwd? Nee? Ga daar dan zeker mee aan de slag.

Als technisch VA geef ik mijn klanten altijd het advies om te starten met e-mailmarketing. Waarom? Misschien heb jij wel eens gelezen over iemand waarvan zijn/haar Instagram profiel ineens was verwijderd. In 1 keer ben je dan ál je volgers/bereik kwijt. Voor de meeste online ondernemers is dit echt een nachtmerrie aangezien social media een grote rol speelt in hun marketing en er dus veel klanten vandaan komen. Veel influencers kunnen niet zonder. Als jij een e-maillijst hebt opgebouwd dan heb jij de emailadressen van jouw klanten en leads veilig in een lijst staan.

Start vandaag nog met e-mailmarketing om jouw klanten/leads veilig te stellen.

Hoe kom je nou aan de e-mailadressen van potentiële klanten (leads)? En hoe pas je affiliate marketing toe met e-mailmarketing? Naast dat je jouw product of dienst zoveel mogelijk promoot op social media, kun je ook een waardevolle gratis weggever maken. Ik heb hier een hele uitgebreide blog over geschreven, waarin ik precies uitleg wat een weggever is en hoe je deze maakt. In jouw gratis weggever verwerk jij jouw affiliate links. Stel jij bent een diëtist en maakt een weggever (e-book) over plantaardige supplementen. Dan zou je je aan kunnen melden bij een affiliate programma van een supplementen merk en vervolgens deel je jouw affiliatelinkjes in jouw e-book. Let er wel op dat wanneer je deelneemt aan een affiliate programma, je zelf wel 100% achter het merk staat en het zelf eventueel ook gebruikt. Op deze manier kun je jouw leads makkelijker overtuigen en daarnaast ben jij oprecht enthousiast over het merk.

Als technisch VA heb ik er meerdere gratis weggevers (voor mijzelf en voor klanten) gemaakt en ik weet hoeveel mijn klanten hiervan profiteren. Dat kan ik namelijk zien in hun dashboard in hun emailmarketing programma, daarmee meet ik de openingsrate van hun weggevers en kan ik precies zien of er wel of niet op links wordt geklikt.

MailBlue is een emailmarketing programma die zeer eenvoudig in gebruik is. Stel: jij maakt een mooie weggever en zet deze op je website, dan wil je natuurlijk dat de leads na het aanvragen direct automatisch een e-mail krijgen met daarin jouw weggever. Ook worden ze gelijk in de juiste lijst gezet. Dat kan dus met MailBlue. Hoe dit moet leg ik uit in deze blog.

Wil jij MailBlue gratis proberen? Dat kan. Als technisch VA ben ik namelijk officieel partner van MailBlue en daardoor mag ik een voucher voor een jaar lang gratis gebruik van MailBlue delen. Klik hier om MailBlue gratis te proberen. Heb jij al een account bij MailBlue? Dan kun je mijn voucher gebruiken om jouw account te upgraden. Laat mij het weten indien je hier gebruik van wilt maken.

Let’s get started!

Nu jij weet wat affiliate marketing is en hoe je begint, is het aan jou om ook echt te starten. Ik ben nog geen 4 maanden geleden gestart met affiliate marketing en haal hier nu al hele fijne passieve inkomsten uit. Het is dus echt niet zo moeilijk als je denkt! Het membership heeft er echt voor gezorgd dat ik binnen no-time resultaat behaalde met mijn affiliate links. Daarbij zou ik nooit iets promoten waar ik zelf niet achtersta. Ik weet zeker dat deze resultaten voor jou ook mogelijk zijn! Mocht je binnenkort eens een vrij weekend hebben, dan zou ik je aanraden om je er gewoon eventjes in te gaan verdiepen. Wedden dat jij binnenkort al de eerste commissies mag ontvangen?

Heb jij nog vragen?

Stuur mij dan gerust een berichtje. Ik help ondernemers met het slimmer inrichten van hun online business, daar is affiliate marketing zeker een belangrijk onderdeel van! Lees hier wat ik zoal voor jou zou kunnen betekenen.

Liefs, Inge

Wellicht vind je dit ook interessant:

Verkopen op Etsy, mijn ervaring en tips!

Verkopen op Etsy, mijn ervaring en tips!

Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik vaak zeg dat het verstandig is om meerdere verdienmodellen te implementeren in je business. Etsy is hier een uitstekend platform voor. Want wat je ook verkoopt, digitale of fysieke producten, het kan allebei. Wil jij...

Lees meer
Digitale producten verkopen, tips en voorbeelden.

Digitale producten verkopen, tips en voorbeelden.

Jij wilt digitale producten verkopen maar je weet niet goed hoe je moet beginnen en wat je zoal kunt gaan verkopen? Lees hier mijn uitgebreide blog vol tips en voorbeelden voor het verkopen van digitale producten. Wat zijn digitale producten? Een digitaal product is...

Lees meer
Een goede blog schrijven

Een goede blog schrijven

Ga jij starten met bloggen en wil jij weten hoe je een goede blog schrijft? Wat de belangrijkste elementen zijn voor een succesvolle blog? Lees dan snel verder! Hoe schrijf je een goede blog? Een goede blog schrijven begint met het zetten van een intentie. Wat en wie...

Lees meer