Starten met affiliate marketing, 5 tips.

Blog
Inge Dekker

Geschreven door Inge

1 februari 2023

Affiliate marketing is één van de manieren om passief inkomen te genereren. Wil jij beginnen met affiliate marketing? Slim! In deze blog deel ik 5 belangrijke tips waarmee jij een succcesvolle start gaat maken.

Passief inkomen dankzij affiliate marketing.

Passief inkomen dankzij affiliate marketing is zeker mogelijk, en ik ben daar het bewijs van. Als startende online ondernemer wist ik er een jaar geleden nog niets van af, maar toen ik er van hoorde wilde ik er álles over weten. In het membership van Rowena Rousseau leerde ik hoe gemakkelijk het is om je aan te melden bij diverse partner programma’s en affiliatelinks te delen, so i did. Het resultaat van de eerste keer dat ik een affiliate promotielink deelde zie je hieronder. Deze affiliate commisie verdiende ik in slechts 3 uur tijd!

Je begrijpt dat ik meteen de smaak te pakken kreeg en mij nog meer ging verdiepen in affiliate marketing. Ik schreef mij in bij verschillende partnerprogramma’s en ging aan de slag met online producten, Pinterest en bloggen. Nu genereer ik tussen de €400 en €800 per maand aan passieve inkomsten. Ik vertel je graag hoe ik dit zo snel voor elkaar kreeg en wat ik momenteel doe om deze passieve inkomsten uit te breiden.

Wat is affiliate marketing?

Eerst even een korte uitleg:

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een adverteerder (ofwel een bedrijf) een samenwerking aangaat met een publisher (ofwel een persoon of bedrijf met een website of social media-kanaal) om producten of diensten te promoten. De publisher promoot de producten of diensten via zijn/haar kanaal en ontvangt hiervoor een vergoeding van de adverteerder voor elke verkoop die via zijn/haar unieke affiliate link wordt gegenereerd. De hoeveelheid commissie is afhankelijk van de adverteerder. Soms krijgt de affiliate een vast bedrag na aankoop bij de adverteerder en bij de de ander wordt er een percentage uitgekeerd. Meld je dus aan bij verschillende bedrijven als affiliate partner!

Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden bij:

Iedereen kan beginnen met affiliate marketing, je hoeft hiervoor geen ondernemer te zijn.

Je kunt de producten en diensten promoten op jouw website, maar je kunt natuurlijk ook blogs, social media, e-mailmarketing of advertenties inzetten. Je kunt hier een passief inkomen mee genereren, maar je moet er wel tijd en werk in blijven stoppen. Ben jij benieuwd hoe jij kunt starten? Lees dan onderstaande tips zodat jij vandaag nog kunt starten met affiliate marketing!

Stap 1 – Maak een affiliatewebsite

De beste manier om jouw affiliate linkjes te promoten is via jouw website. Mocht je deze nog niet hebben, maak deze dan zo snel mogelijk aan. Verdiep je in het schrijven van teksten (SEO), en zorg ervoor dat jouw website waardevolle content bevat waardoor jouw website hoog scoort in Google en daardoor meer websiteverkeer krijgt. Mocht je geen verstand hebben van het bouwen van een website of het schrijven van teksten, laat dit dan door mij of iemand anders doen.

Wat ook belangrijk is: begin met bloggen! Denk er wel aan dat je je op jouw doelgroep richt en dus niet over uiteenlopende onderwerpen gaat bloggen. Ben je bijvoorbeeld een health coach? Dan zou je affiliate links kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld work-out kleding, supplementen en voeding. Je zult merken dat jouw publiek dan ook sneller overgaat tot aankoop. Vooral als je de producten ook zélf gebruikt en daarvan het resultaat deelt.

Als je een ondernemer bent dan is het ook aan te raden om affiliate marketing toe te passen bij jouw klanten. Gebruik je bijvoorbeeld veel Canva of leer je een bepaalde tool aan je klanten in een cursus? Gebruik dan een affiliatelink.

werken met Inge

Tip 2: Meld je aan bij affiliate partnerprogramma’s

Starten met affiliate marketing is heel simpel. Je start al zodra je je als affiliate aanmeldt bij 1 of meerdere partnerprogramma’s, zoals hierboven beschreven.

Tip 3: Start met long-term content

Natuurlijk is het super goed dat je jouw promotielinks deelt op social media (bijvoorbeeld via tweets, posts of stories), echter blijven deze links niet lang zichtbaar. Dat noemen ze ‘short-term content’. Je wilt natuurlijk dat jouw links lang gevonden wordt, daarom moet je dus aan de slag met ‘longterm’ content. Wat is dat precies? Long-term contentstrategie is eigenlijk duurzame content. Content die langer bestaat. Denk bijvoorbeeld aan:

  • blogs
  • video’s op YouTube
  • Pinterest .

Als deze content goed geoptimaliseerd is, kan deze content nog jarenlang gevonden worden.

“Ik vind mijn werk als technisch VA geweldig maar ik wil niet afhankelijk zijn van mijn klanten.”

Ik ben begonnen met het delen van mijn affiliate links via Pinterest, Creative Market, Youtube, Etsy en blogs. Omdat ik op meerdere kanalen zichtbaar ben word ik ook sneller gevonden!

Hoe ik op korte termijn goed passief inkomen genereerde dankzij affiliate marketing? Door simpelweg voor slechts €14,95 in te stappen in een waanzinnig waardevol membership. Namelijk: het ‘Become Financially Free Membership’.

Een commissie van slechts 1 affiliatepartner wat ik in 1.5 maand tijd verdiende:

Starten met affiliate marketing

Ik leerde hier werkelijk álles op het gebied van een online business opbouwen en uitbreiden, affiliate marketing, bloggen, een passief inkomen genereren, online producten maken en verkopen en een email automatisering maken. Ik vind mijn werk als technisch VA geweldig maar ik wil niet afhankelijk zijn van mijn klanten, daarom heb ik voor mijzelf een passief inkomen gecreëerd! Nu kan ik ook geld blijven verdienen terwijl ik op vakantie ben, dat is toch ideaal? Wil jij het ook proberen? Dan heb ik goed nieuws!

Met code: Inge50 krijg jij maar liefst 50% korting op het membership óf op de producten in de shop! Mocht je het niks vinden, dan kun je na 1 maand weer opzeggen. Maar ik weet zéker dat je dit niet doet, het membership wordt namelijk elke week aangevuld met nieuwe cursussen. Er staat ook een compleet stappenplan voor online producten en affiliate marketing online. Stap dus snel én voordelig in dankzij mijn kortingscode via deze link!

50% korting met code: Inge50

Tips voor longterm content: Start met bloggen!

In tegenstelling tot nieuwsberichten of trends, blijven blogposts relevant voor een lange periode. Dit betekent dat je blogpost langere tijd waarde kan bieden aan je publiek en meer bezoekers naar je website kan trekken.

Hoe schrijf je nu precies een goede blog?

Een succesvolle blog schrijven vereist een aantal belangrijke stappen en overwegingen. Ten eerste is het belangrijk om het doel van je blog te bepalen. Wat wil je met je blog bereiken? Wil je een publiek opbouwen, je autoriteit in je vakgebied vergroten, leads genereren of iets anders? Door het doel van je blog duidelijk te definiëren, kun je je inhoud en inspanningen daarop richten.

Daarnaast is het essentieel om je publiek te kennen. Om een succesvolle blog te schrijven, moet je weten voor wie je schrijft. Leer je lezers kennen, begrijp hun interesses, behoeften en uitdagingen. Dit kan je helpen om content te creëren die aansluit bij hun interesses en hen aanspreekt.

Een ander belangrijk aspect van een succesvolle blog is het schrijven van kwalitatieve content. Zorg ervoor dat je blogposts hoogwaardige informatie bevatten die waarde biedt aan je publiek. Gebruik een duidelijke en eenvoudige schrijfstijl, vermijd vakjargon en zorg ervoor dat je informatie relevant is voor je lezers. Ik heb een uitgebreide blog geschreven met een stappenplan voor het schrijven van een succesvolle (SEO-proof) blog. Je leest ‘m hier!

Tip 4: Gebruik meerdere kanalen

Wil je zichtbaar zijn voor een zo groot mogelijk publiek? Ga dan aan de slag met video! Net zoals blogs zijn YouTube video’s erg duurzaam. Jouw content kan nog jarenlang gevonden worden! Start bijvoorbeeld een YouTube kanaal met tutorials. (met affiliatelinks uiteraard)

Pinterest inzetten om affiliate links te promoten

Wist jij dat je eenvoudig passief inkomen kunt generen met Pinterest?

Dit kun je doen door pins te maken van jouw blogs of online producten. Het optimaliseren van je pins op Pinterest kan helpen om meer verkeer naar je website of blog te genereren en kan je ook helpen om meer volgers te krijgen. Hier zijn enkele tips om je pins te optimaliseren:

  • Maak aantrekkelijke afbeeldingen: Zorg ervoor dat je afbeeldingen aantrekkelijk zijn en de aandacht trekken van je doelgroep. Gebruik hoge kwaliteit afbeeldingen en zorg ervoor dat de afbeelding relevant is voor de inhoud die je promoot.
  • Maak gebruik van zoekwoorden: Gebruik zoekwoorden in de titel en beschrijving van je pin, zodat het gemakkelijker wordt gevonden door gebruikers die zoeken naar specifieke onderwerpen.
  • Voeg beschrijvingen toe: Voeg beschrijvingen toe aan je pins om meer context te geven over wat er op de afbeelding te zien is en waarom het relevant is voor je doelgroep. Zorg ervoor dat je beschrijvingen interessant en overtuigend zijn.
  • Gebruik hashtags: Gebruik relevante hashtags in je beschrijving om je pins vindbaar te maken voor mensen die zoeken naar specifieke onderwerpen.
  • Plaats je pins op de juiste borden: Zorg ervoor dat je pins op relevante borden geplaatst worden, zodat ze worden gevonden door mensen die geïnteresseerd zijn in dat onderwerp. Gebruik ook de juiste categorieën voor je pins om ze gemakkelijker vindbaar te maken voor gebruikers.


Wil jij weten hoe affiliate marketing precies werkt en direct starten? Dan kan ik je de Ultimate Affiliate Guide aanraden. Hier staat alles van A tot Z uitgelegd en met mijn kortingscode: Inge50 krijg je 50% korting op deze guide. Je betaalt dus slechts €23 euro. Een no-brainer, i’m telling you.

Tip 5: Start met e-mailmarketing

Heb jij al een emaillijst opgebouwd? Nee? Ga daar dan zeker mee aan de slag.

Als technisch VA geef ik mijn klanten altijd het advies om te starten met e-mailmarketing. Waarom? Misschien heb jij wel eens gelezen over iemand waarvan zijn/haar Instagram profiel ineens was verwijderd. In 1 keer ben je dan ál je volgers/bereik kwijt. Voor de meeste online ondernemers is dit echt een nachtmerrie aangezien social media een grote rol speelt in hun marketing en er dus veel klanten vandaan komen. Veel influencers kunnen niet zonder. Als jij een e-maillijst hebt opgebouwd dan heb jij de emailadressen van jouw klanten en leads veilig in een lijst staan.

Start vandaag nog met e-mailmarketing om jouw klanten/leads veilig te stellen.

Hoe kom je nou aan de e-mailadressen van potentiële klanten (leads)? En hoe pas je affiliate marketing toe met e-mailmarketing? Naast dat je jouw product of dienst zoveel mogelijk promoot op social media, kun je ook een waardevolle gratis weggever maken. Ik heb hier een hele uitgebreide blog over geschreven, waarin ik precies uitleg wat een weggever is en hoe je deze maakt. In jouw gratis weggever verwerk jij jouw affiliate links. Stel jij bent een diëtist en maakt een weggever (e-book) over supplementen, dan zou je je aan kunnen melden bij een affiliate programma van een supplementen merk en vervolgens deel je jouw affiliatelinkjes in jouw e-book. Let er wel op dat wanneer je deelneemt aan een affiliate programma, je zelf wel 100% achter het merk staat en het zelf eventueel ook gebruikt. Op deze manier kun je jouw leads makkelijker overtuigen en daarnaast ben jij oprecht enthousiast over het merk.

Als technisch VA heb ik er meerdere gratis weggevers (voor mijzelf en voor klanten) gemaakt en ik weet hoeveel mijn klanten hiervan profiteren. Dat kan ik namelijk zien in hun dashboard in hun emailmarketing programma, daarmee meet ik de openingsrate van hun weggevers en kan ik precies zien of er wel of niet op links wordt geklikt.

MailBlue is een emailmarketing programma die zeer eenvoudig in gebruik is. Stel: jij maakt een mooie weggever en zet deze op je website, dan wil je natuurlijk dat de leads na het aanvragen direct automatisch een e-mail krijgen met daarin jouw weggever. Ook worden ze gelijk in de juiste lijst gezet. Dat kan dus met MailBlue. Hoe dit moet leg ik uit in deze blog.

Wil jij MailBlue gratis proberen? Dat kan. Als technisch VA ben ik namelijk officieel partner van MailBlue en daardoor mag ik een kortingscode delen. Klik hier om MailBlue gratis te proberen.

Mini cursus MailBlue

Heb jij geen flauw idee hoe je moet beginnen met MailBlue/e-mailmarketing? Voor slechts €49 kun jij meedoen met mijn minicursus mailblue waarbij ik jou ALLES leer over het starten met e-mailmarketing. We beginnen bij het begin: de basisinstellingen, lijsten en tags en gaan vervolgens verder met het maken van formulieren, nieuwsbrieven en funnels/automatiseringen. Je krijgt daarbij ook nog eens een jaar lang gratis Mailblue! Je ontvangt direct toegang tot mijn online leeromgeving en kunt op je eigen tempo en in je eigen tijd door de video’s en informatie heen. Lees meer over de minicursus!

Let’s get started!

Nu jij weet wat affiliate marketing is en hoe je begint, is het aan jou om ook echt te starten. Ik ben nog geen 4 maanden geleden gestart met affiliate marketing en haal hier nu al hele fijne passieve inkomsten uit. Het is dus echt niet zo moeilijk als je denkt! Het membership heeft er echt voor gezorgd dat ik binnen no-time resultaat behaalde met mijn affiliate links. Daarbij zou ik nooit iets promoten waar ik zelf niet achtersta. Ik weet zeker dat deze resultaten voor jou ook mogelijk zijn! Mocht je binnenkort eens een vrij weekend hebben, dan zou ik je aanraden om je er gewoon eventjes in te gaan verdiepen. Wedden dat jij binnenkort al de eerste commissies mag ontvangen?

Heb jij nog vragen?

Stuur mij dan gerust een berichtje. Ik help ondernemers met het slimmer inrichten van hun online business, daar is affiliate marketing zeker een belangrijk onderdeel van! Lees hier wat ik zoal voor jou zou kunnen betekenen.

Liefs, Inge

Wellicht vind je dit ook interessant:

Starten met e-mail marketing: Een handleiding en tips!

Starten met e-mail marketing: Een handleiding en tips!

Wil jij starten met e-mail marketing? Dan zal deze handleiding e-mail marketing jou op weg helpen! Lees hoe je het werkt en hoe jij vandaag nog kunt beginnen met het verzamelen van leads. Als jij op het punt staat om te beginnen met emailmarketing, dan is Mailblue (of...

Lees meer
Digitale producten verkopen, tips en voorbeelden.

Digitale producten verkopen, tips en voorbeelden.

Jij wilt digitale producten verkopen maar je weet niet goed hoe je moet beginnen en wat je zoal kunt gaan verkopen? Lees hier mijn uitgebreide blog vol tips en voorbeelden voor het verkopen van digitale producten. Wat zijn digitale producten? Digitale producten zijn...

Lees meer