De ultieme checklist voor gratis weggevers!

Ultieme weggever checklist
Online VA - Business Strateeg

Geschreven door Inge

Wil jij een onweerstaanbare weggever maken en online zetten maar weet je hiet hoe? Lees dan mijn blog en download mijn ultieme checklist voor weggevers!

Het doel van een weggever

Een weggever wordt ook wel een ‘Lead magnet’ genoemd. Het is dé manier om je vakexpertise én de oplossing van het probleem van jouw ideale klant te laten zien. Het is een cadeau wat je gratis weggeeft in ruil voor de naam en het e-mail adres van jouw potentiële klant. Een lead magnet stelt een potentiële klant in staat om op een laagdrempelige manier kennis met jou en je dienstverlening of product te maken. Daarnaast kun je op een eenvoudige manier een e-maillijst opbouwen. Iemand die jouw lead magnet aanvraagt, is namelijk geïnteresseerd in wat jij te bieden hebt (kennis, product, dienst). De contactgegevens van deze persoon zijn dus van onschatbare waarde. Tot slot maakt een lead magnet het voor anderen ook veel makkelijker om jou aan te bevelen.

Echter moet je vóór het maken van een lead magnet wel weten wat je aanbod is. Een lead magnet heb je daarnaast in alle soorten en maten. Welke is voor jouw klant interessant?

Soorten weggevers

Gratis weggevers bestaan er in allerlei soorten en maten. De populairste en meest gebruikte staan hieronder beschreven:

  • Een e-book

  • Checklist

  • Cheatsheet

  • Webinar

  • Templates

Als je gaat beginnen met het maken van een lead magnet is het belangrijk dat je weet voor wie je deze maakt. Op wie richt je je? Waar is je doelgroep naar op zoek? Welke oplossing ga jij bieden? Bedenk wat voor jouw potentiële klant een waardevolle lead magnet zou zijn. Als webdesigner zou je bijvoorbeeld een ‘Conversie checklist’ kunnen maken. Kortgezegd ziet het proces van een lead magnet er zo uit:

  • Je biedt iets van waarde aan in ruil voor het e-mailadres.

  • Je benadert deze leads via e-mail met relevante producten/diensten.

  • Je bouwt een vertrouwensband op en transformeert leads tot klanten

  • Je verkoopt jouw producten/diensten aan deze klanten en transformeert jouw klanten tot ambassadeurs

Gratis Weggever checklist

Een gratis weggever maken met behulp van ‘De Ultieme Weggever Checklist’

Wil jij weten hoe je een gratis weggever maakt? Welke weggevers er bestaan? Wat dé succesformule is voor een onweerstaanbare weggever? Vraag dan gratis mijn Ultieme weggever checklist aan!

Heb jij hulp nodig met het maken/online zetten van een weggever? Of met het maken van een weggever sales funnel?

Neem dan zeker even contact op! Als (technisch) Virtual Assistant heb ik al meerdere succesvolle weggevers mogen maken. Als geen ander weet ik hoe belangrijk het is om je aanbod op een strategische manier onder de aandacht te brengen zodat je een e-maillijst gaat opbouwen wat uiteindelijk resulteert in meer sales/klanten. Mocht je benieuwd zijn naar mijn aanbod, klik dan hier.

The Ultimate Lead Magnet Guide

Wil jij niet alleen een weggever maken maar deze ook direct op jouw website zetten en koppelen met behulp van een e-mail marketing software? Dan heb ik goed nieuws! Ik heb namelijk het gehele proces, van het bedenken van een weggever tot het online zetten, van A tot Z uitgeschreven! Ik leer jou dé succesformule van een weggever zodat potentiële klanten zich massaal aanmelden voor jouw e-maillijst. Daarnaast leer ik jou:

  • Een weggever maken in Canva

  • De basis van MailBlue

  • Lijsten en formulieren maken

  • Je formulier koppelen op jouw wordpress website

  • Een automatisering maken (weggever sales funnel)

Gratis Mailblue!

Daarbij krijg je van mij nóg een cadeautje! Als partner van MailBlue mag ik namelijk 1 jaar lang gratis MailBlue weggeven! MailBlue (ActiveCampaign is de engelse variant) is een e-mail marketing software waarmee jij gemakkelijk een weggever sales funnel kunt maken en kunt integreren op jouw website. Deze guide is nu tijdelijk €19,95 excl. btw! Wil je MailBlue alvast even 14 dagen gratis uitproberen? Dat kan! Klik hier om je aan te melden. Je zit nergens aan vast!

Maak van jouw weggever een succes!

Met behulp van mijn gratis checklist en/of guide moet het jou lukken om een succesvolle weggever te maken. Kom je er niet helemaal uit? Of heb je geen zin om het zelf allemaal uit te moeten vogelen? Leave it up to me! Ik maak met liefde jouw weggever en zet hem voor je online. Neem gerust contact op.

Veel succes!

Wellicht vind je dit ook interessant:

Wat is Systeme.io en hoe werkt het?

Wat is Systeme.io en hoe werkt het?

Wil je graag aan de slag met Systeme.io en ben je op zoek naar uitleg en een review? Ik leg je alles uit over Systeme.io en hoe je het effectief kunt inzetten voor jouw business! Daarnaast geef ik je meer informatie over de gratis cursus én kun je direct gratis...

Lees meer